کتاب جدید کامیار عابدی با نام «مقدمهای بر شعر فارسی در سدهی بیستم میلادی» منتشر شد. این کتاب را مؤسسهی انتشاراتی جهان کتاب به چاپ رسانده است. شعرفارسی در عصر تجدد، هم از حیث محتوا، هم به لحاظ زبان، و هم از نظر شکل، مجموعهای است غنی، متنوع و تأثیرگذار. کتاب حاضر به عنوان «مقدمهای بر شعر فارسی در سدهی بیستم میلادی» کوششی است در راه شناخت و تحلیل واقعبینانه و منصفانهی جریانهای مختلف شعر و شاعران از آغاز انقلاب مشروطه تا نخستین سالهای پس از پایان جنگ تحمیلی حزب بعث عراق علیه ایران. د ...
کتاب جدید کامیار عابدی با نام «مقدمهای بر شعر فارسی در سدهی بیستم میلادی» منتشر شد. این کتاب را مؤسسهی انتشاراتی جهان کتاب به چاپ رسانده است.
شعرفارسی در عصر تجدد، هم از حیث محتوا، هم به لحاظ زبان، و هم از نظر شکل، مجموعهای است غنی، متنوع و تأثیرگذار. کتاب حاضر به عنوان «مقدمهای بر شعر فارسی در سدهی بیستم میلادی» کوششی است در راه شناخت و تحلیل واقعبینانه و منصفانهی جریانهای مختلف شعر و شاعران از آغاز انقلاب مشروطه تا نخستین سالهای پس از پایان جنگ تحمیلی حزب بعث عراق علیه ایران.
در دو بخش نخست کتاب، پس از مرور اجمالی تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران در این عصر، از شعر و شاعران آن در چهارچوب شش دورهی تاریخی سخن رفته است:
۱. شعر بازگشت: تکرار سنتها (نیمهی سدهی هیجدهم میلادی)
۲. شعر مشروطه: انقلاب در مفهومها (۱۲۸۵)
۳. شعر سنتگرا: پیمان با گذشته (۱۳۰۴)
۴. شعر نیما یوشیج: پیام عصر نو (۱۳۲۰)
۵. شعر شاگردان نیما یوشیج: گسترش تخیّل، غنای زبان (۱۳۳۲)
۶. شعر فارسی در چهارراه تردید (۱۳۵۷)
در بخش سوم، بهصورتی نمونهوار، کارنامهی ادبی ۲۵ شاعر، هریک در ذیل سه قسمت «زندگی شاعر+ نمونهی شعر+ تحلیلی از شعرها»، شناسایی و بررسی شده است. این شاعران عبارتاند از: ادیبالممالک فراهانی، اشرفالدین نسیم شمال، ایرج میرزا، عارف قزوینی، ملکالشعراء بهار، ابوالقاسم لاهوتی، فرخی یزدی، میرزاده عشقی، نیما یوشیج، پروین اعتصامی، سیدمحمدحسین شهریار، رهی معیری، گلچین گیلانی، مهدی حمیدی شیرازی، فریدون توللی، احمد شاملو، سیاوش کسرایی، فریدون مشیری، سیمین بهبهانی، نصرت رحمانی، مهدی اخوان ثالث، سهراب سپهری، نادر نادرپور، منوچهر آتشی و فروغ فرخزاد.
«مقدمهای بر شعر فارسی در سدهی بیستم میلادی» در ۵۱۰ صفحه و به قیمت ۲۸۰۰۰ تومان منتشر شده است.